Görans deltagande i EURORDIS-kursen: En inblick i vetenskaplig innovation och translationell forskning

Från 3-7 juni 2024 deltar Göran i kursen "Scientific Innovation & Translational Research," som syftar till att fördjupa deltagarnas förståelse för processen att snabbare ta fram läkemedel för sällsynta sjukdomar genom webbseminarier, e-lärande och en intensiv avslutning i Barcelona denna vecka med föreläsningar och studiebesök. Läs nedan några ord från Göran Westerlund, Styrelse ledamot för HHT Sverige.

Hej!

jag tänkte berätta lite om den EURORDIS kurs jag går för patient representanter. I år är det andra delen som heter: ”Scientific Innovation & Translational Research”.  Den handlar om att förstå processen för att snabbare få fram nya läkemedel till sällsynta sjukdomar.  Jag ansökte om att få delta i kursen i höstas och blev antagen i december. I januari 2024 började det sedan med online studier där det var föredrag mixat med många timmar självstudier. Nu avslutas kursen med en veckas föreläsningar och studiebesök på genlab och sjukhus i Barcelona.  Jag kommer att återkomma och berätta lite tänkvärda saker och egna reflexioner från kursen:

Men först lite mer info om kursen. ”EURORDIS Open Academy School on Scientific Innovation & Translational Research” började med webbseminarier, e-lärande och nu en intensiv kursavslutning i Barcelona där syftet är att fördjupa patientrepresentanternas förståelse för hur preklinisk forskning leder till verkliga fördelar för patienter med sällsynta sjukdomar. Utbildningen ger deltagarna kunskaper och färdigheter så att de har möjlighet att effektivt delta i diskussioner med forskare, beslutsfattare och företag som ansvarar för forskning eller forskningsinfrastruktur.  Expert föreläsare och forskare från hela Europa ger utbildningen varje år. Ämnena som behandlas inkluderar genetikens historia, diagnostik, ny teknik inom genterapi och återanvändning av läkemedel.

Återkommer med mera.

/Göran

4 juni 2024

🌟 Vill du vara med och göra skillnad som patientföreträdare? Utforska möjligheten att delta i EURORDIS Open Academy 2025! 

Kolla in programmet nu och skicka oss ett mejl till osler@hhtsverige.org för att ansöka. Ditt engagemang kan göra verklig skillnad! 

💪 #PatientAdvocacy #EURORDIS #OpenAcademy #Engagemang #GörSkillnad  

 https://openacademy.eurordis.org/open-academy-schools-2024/